• שאלות כלליות

תפילה לא בזמני הישיבה כנגד דעת ראש הישיבה

הרב אליקים לבנון

ט"ו מרחשון תשפ"ג
שאלה
תפילת שחרית בישיבה שלי מוקדמת מאוד כתוצאה מכך קשה לי יותר להתרכז בלימוד במהלך היום (הסדר ערב נגמר מאוחר כך שאי אפשר ללכת לישון מוקדם יותר). ראש הישיבה הורה בברור כי אין ללכת להתפלל במניינים מחוץ לישיבה ובמקרה בו קמת באיחור צריך להתפלל יחיד בישיבה. האם יש היתר בו למרות קביעת הרב מכיוון שקשה לי ספציפית עם שעות השינה אוכל להתפלל במניין מאוחר יותר מחוץ לישיבה ובכך אצליח יותר בלימוד ולא אצטער?
תשובה
שלום. אני מציע שתפנה לראש הישיבה, תציג בפניו את מצבך, ותבקש פתרון. דוגמא לפיתרון: התפלל הישיבה, ואחרי התפילה לך לישון למשך שעה. ברכה והצלחה!