• שירות לאומי

מעשר על כספי שירות לאומי

הרב יצחק בן יוסף

כ"ז מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום. סיימתי בשנה שעברה שנתיים שירות לאומי, ובחודש האחרון יצא לי לחשוב הרבה על כספי מעשר. במהלך השירות הלאומי לא עישרתי מעשר מהכסף שקיבלתי כל חודש. האם יש עניין כעת להפריש בערך את הסכום שקיבלתי במהלך השנתיים האלה? ובנוסף, כעת כשהתחלתי לעבוד, לאיפה אני יכולה לתת את כספי המעשר שלי? אני עובדת עם ילדים יתומים, האם אני יכולה להשתמש בכספי המעשר שלי לצורך פעילויות? תודה!
תשובה
בת שירות לאומי ,סטודנט, בחור ישיבה אינו חייב במעשר כספים. המלגה הניתנת לקיום. כעת את עובדת - יש אומרים שהחיוב במעשר כספים מדרבנן ויש אומרים שזו מידת חסידות. אם רצונך לתת תאמרי שאת נותנת דמי מעשר בלי נדר, שחיוב לא יחול כנדר לעבור עליו איסור תורה. אפשר לתת מכספי מעשר לפעילות עם היתומים. ברכה והצלחה