שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

מה התקן בהלכה לנוכחות מורפולין ביין?

undefined

הרב פרופ' נריה גוטל

י"ט כסלו תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה שאלה: לאור הפרסומים על נוכחות החומר הכימי מורפולין בפירות וירקות במקומות שונים בעולם אשר מגיב בקיבה עם ניטריטים לקבלת חומר כימי מסוכן ניטרוזו-מורפולין שיש אומרים שהוא חומר מסרטן וגם עלול להשפיע על פוריות לרעה, מה התקן בהלכה לנוכחות החומר הכימי מורפולין ביין לקידוש-בכדי שהיין יהיה ראוי לברכה?
תשובה
משרד החקלאות אמון על מתן היתר, או איסור, על שיווק תוצרת חקלאית; כל עוד אין ערעור ופקפוק על קבלתו את החלטותיו ביושר, הרי שלהחלטותיו יש תוקף הלכתי. בשל כל האמור, כל עוד משרד החקלאות מתיר את השיווק של התוצרת הנ"ל, התוצרת כשרה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il