- הלכה
- שאלות כלליות
מה התקן בהלכה לנוכחות מורפולין ביין?
שאלה
שלום וברכה שאלה:
לאור הפרסומים על נוכחות החומר הכימי מורפולין בפירות וירקות במקומות שונים בעולם אשר מגיב בקיבה עם ניטריטים לקבלת חומר כימי מסוכן ניטרוזו-מורפולין שיש אומרים שהוא חומר מסרטן וגם עלול להשפיע על פוריות לרעה, מה התקן בהלכה לנוכחות החומר הכימי מורפולין ביין לקידוש-בכדי שהיין יהיה ראוי לברכה?
תשובה
משרד החקלאות אמון על מתן היתר, או איסור, על שיווק תוצרת חקלאית;
כל עוד אין ערעור ופקפוק על קבלתו את החלטותיו ביושר, הרי שלהחלטותיו יש תוקף הלכתי.
בשל כל האמור, כל עוד משרד החקלאות מתיר את השיווק של התוצרת הנ"ל, התוצרת כשרה.