• שירה ומוזיקה

מוסיקה קלאסית שהולחנה על ידי גוי

הרב דוד חי הכהן

ח טבת תשפ"ג
שאלה
שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול בנוגע למוסיקה הקלאסית שנוצרה על ידי המלחינים הגדולים כמו באך, מוצארט וכולי. ידוע שהמוסיקה הזאת מלאה חכמה ויצירתיות, ויש בה משהו שמרגיע את האדם וסביר להניח שאדם מן המניין לא היה מצליח להלחין יצירה כזאת בשל המורכבות והחכמה שבה. רציתי לשאול - מה היחס של היהדות לגויים שמלחינים את היצירות הללו? האם הם נחשבים לצדיקים? בעלי נשמה גבוהה? אשמח להסבר. תודה רבה
תשובה
כל מי שתורם לאנושות תרומה גדולה בים אם זה תרומה מדעית שמקילה סבל מהחיים, ובין אם זו תרומה נפשית שמעוררת רגשות עדינים בלב הוא יקר וחשוב ויש לו שכר גדול אצל בורא עולם ששמח בכל מי שמיטיב עם האדם. אמנם אין זה נחשב כצדיק אלא אם עשה את המעשה הטוב מתוך אמונה בבורא עולם ומתוך רצון להיטיב עם ברואיו, ולא רק לבטא כשרון גדול באופן אישי. צדיק ונשמה גדולה נמדדים על פי הקירבה הנפשית שהם מכירים כלפי בורא עולם שברא את בריותיו ורוצה להיטיב להם.