- הלכה
- פת, חלב, יין ובישולי גויים
שאלה
הבאתי עוזרת זרה לחמותי. השארתי רק סירים וסכו"ם וסימנתי אותם בעזרת סרטי הדבקה. כל עוד חמותי יכלה היא הדליקה את האש לפני הבישול. אך כאשר חמותי התאשפזה העובדת היתה צריכה להמשיך לבשל לעצמה באותם סירים.
א. היא הדליקה את האש לעצמה.
ב. אף אחד לא השגיח עליה שלא תערב בשר בחלב.
האם צריכים להגעיל את הכלים ואם כן איך?
תשובה
עליכם להכשיר את הכלים והסכו"ם או ע"י הגעלה או ע"י ליבון קל. ליבון קל ניתן להיעשות ע"י הכנסת הכלים והסכו"ם לתנור ולחממו עד שנייר ייחרך. הגעלה היא ע"י הכנסת הכלים לסיר מלא מים רותחים כשהרתיחה לא נפסקת עם הכנסת הכלים לכן מכניסים כל כלי בנפרד ומוסיפים ברזל מלובן עם כל כלי. אפשר גם להרתיח כל כלי ע"י מילויו במים עד שהמים יגלשו או להכניס את כל הכלים לכלי גדול ולהרתיחו עד שמים יבעבעו.
כשרות בטיול לסיני
הרבנות הראשית לישראל | כ"ה תמוז תשפ"ג
כשרות של שכר LIMONCELLO, LAZZARONI
הרבנות הראשית לישראל | ד אדר ב' תשפ"ד

האם אישה יכולה לעשות יין
מכון התורה והארץ | י"ט אלול תשס"ט
