- הלכה
- כלים והכשרתם
שאלה
שלום בישלתי בכלי בשרי חלבי ועברו 24 שעות מאז שבישלו בבשר הכלי הוא מחבת טפלון לכן לא אוכל להלבין אותו מה עושים?
תשובה
שלום וברכה,
יש לנקות ולהכשיר את המחבת בהגעלה או בליבון קל. הגעלה - מילוי המחבת במים והרתחתה עד שהמים מבעבעים. ליבון קל - פשוט לחמם את המחבת ללא מים עד כדי שניתן יהיה לשים חוט בצד השני וייחרך (ראה קיצור שולחן ערוך בשר בחלב הרב פויפר עמ' פד).
הרחבה:
ניתן להסתפק בהגעלה או בליבון קל במחבת כאמור, ואפילו תבנית שבלעה באור ללא שמן, ואין צורך בליבון חמור משום שכלי בשרי שבלעה חלב (או להיפך) לאחר 24 שעות נחשב בליעת היתר שדי לו בהגעלה, כמבואר בקיצור שולחן ערוך הרב פויפר שם.
כל טוב!