ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- גאולה ובית המקדש
- המקדש והקרבנות
שאלה
לדעת הרמב"ם, על אף שבתורה הלוויים נשאו את ארון הברית, זה היה מחוסר כהנים, והציווי באמת הוא על הכהנים. והוא מוכיח זאת במצווה לד מהפסוק: "וישאו בני הלוים את ארון האלוהים כאשר צוה משה כדבר ה בכתפם במטות עליהם". מהי הוכחת הרמב"ם, הרי כתוב "הלוים"?
תשובה
דברי הרמב"ם ברורים לחלוטין - וכי מי הצטווה לשאת את ארון ברית ה', על כתפיהם במוטות אם לא בני קהת! מוכיח אם כן הרמב"ם שכאן - ולא רק כאן - הכהנים נקראו לויים.
ועוד הוסיף - שם - הרמב"ם והכיח זאת מפסוקים נוספים, כדוגמת: "אלה פקודתם לעבודתם לבא לבית י"י כמשפטם ביד אהרן אביהם כאשר צוהו י"י אלדי ישראל", שמציין את אהרן וצאצאיו, וזאת אחרי איזכור החלוקה לכ"ד משמרות; ועוד ראיות, ראה שם.
וכבר אמרו חז"ל, ושנה הרמב"ם כמה וכמה פעמים, שכהנים נקראו - גם - לויים, ולא בכדי, אחר שגם הם נמנים על שבט הלוי.
אגב, יצויין שיש לכך גם השתמעויות הלכתיות, ביחס לאכילת כהן מעשר ראשון, ועוד.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר























