• חינוך ילדים

חינוך ילד לא להרביץ

הרה"ג דוב ליאור

י"א אלול תשס"ה
שאלה
איך מחנכים ילד קטן לא להרביץ, ואיך מחנכים אותו לגבולות אישיים?
תשובה
ילד קטן שלא מבין שמה שהוא עושה זה לא בסדר, צריך להשתמש גם בכח. בתחילה צריך להגיד לו בטון תקיף שהוא לא בסדר, אבל אם הוא ממשיך מותר לתת לו מכה חינוכית, עד שהוא לומד לא לעשות את-זה יותר. כיום זה לא מקובל, אבל הרי כתוב בתורה במפורש: "כי כאשר ייסר איש את בנו, ה' אלוקיך מייסרך", כלומר: שאב מייסר את בנו כדי ללכת בדרך הישר, אם אין אפשרות אחרת. כמובן, צריך שהשימוש בכח יהיה סביר ולא בפראות, כדי צורך החינוך בלבד.