• מחשבים ואינטרנט

שאלה בפורום ביום שישי

הרה"ג דוב ליאור

י"ט אלול תשס"ח
שאלה
האם מותר לשאול שאלה באתר פורום מקצועי (שחבריו דתים וחילונים ולפעמים גם גויים) ביום שישי למרות שיש חשש שחברי הקהילה החילונים יענו בשבת? (יש לציין שבכל מקרה הם ייכנסו לאתר), והאם יש חילוק בין מצב שבו יש מספיק זמן לענות לפני כניסת שבת או כשאין? ומה הגדרים?
תשובה
אם אתה יודע בוודאות שיענו בשבת אזי יהיה אסור לשאול את השאלה. אבל אם שאלת לפני כניסת שבת ולא רבע שעה לפני אלא בצהרים שאז יכולים לענות לפני שבת ואם הם עונים בשבת זה לא אתה מכשיל אותם אלא הם דחו את זה לשבת.