• חלומות

הופעת אדם שנפטר בחלום

הרב דוד חי הכהן

כ"א כסלו תשס"ג
שאלה
האם יש ממש בחלום, שהתעוררתי ממנו בבוקר, ובו הופיע באופן ברור- מכר צעיר שנפטר ממחלה קשה לאחרונה. המכר ז"ל השאיר אחריו אשה ויתומים. בחלום הוא ביקש ממני למסור לאשתו משחק רכבות עבור ילדיו. יש לציין שאין לנו קשר מזה שנים ואיננו יודעים אם העברת מסר זה - תיגרום לעגמת נפש או דוקא ינחם/יעודד. כמו כן, אם בכלל יש להתיחס לכזה חלום.
תשובה
יש להתייחס לחלום בזהירות. פעמים נובע מהרהורי הלב ואין בו שום אמת, אך לפעמים יש בחלום קשר הבא מעולם אחר. ולכן בלי שום ספק כדאי לספר לאשת הנפטר את סיפור החלום ואין לחשוש לעוגמת נפש, אדרבה היא תראה שזוכרים אותה ואת מכאוביה הפנימיים, ואם היא תאשר את הצורך במה שנאמר בחלום כדאי להתייחס לכך.