ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- תורה, מחשבה ומוסר
- תורה ולימודה
- רב ותלמיד
שאלה
לרב, שלום ותודה רבה!
אני שמיניסט ומחפש ישיבה לקראת שנה הבאה. יש לי רב שהוא ממש הרב שלי, אני בקשר ממש טוב איתו והוא שותף גם לכל הדילמות לקראת הבחירה של הישיבה. אני שואל אותו ממש הרבה שאלות (אמונה, הלכה...) והוא מכיר אותי כבר הרבה זמן. בנוסף, הוא גם רב בישיבה תיכונית ולכן הוא רגיל ויודע להכווין שמיניסטים לקראת שנה הבאה.
הבעיה שלי שזה רק רב אחד. שמתי לב, שהאדם היחיד שאני מתייעץ איתו (מתייעץ ממש לגבי מקומות ולא רק באופן כללי) זה הרב הזה. הוא האדם היחיד שאני מרגיש שגם מכיר אותי וגם יודע להכווין שמיניסטים (להבנה, התייעצתי גם עם חברים שלי שבוגרים ממני בכמה שנים אבל הם פשוט לא ידעו להכווין למקומות).
אני סומך על הרב ובקשר טוב איתו אבל אני חושש שאני מקבל רק צורה אחת של הסתכלות ואולי דווקא צורה אחרת של הסתכלות תהיה לי יותר טובה אבל הרב שלי לא מסתכל ככה ולכן גם הוא לא מפנה אותי לישיבות כאלה.
מה יש לעשות עם זה ? האם זה בכלל בעיה ?
סתם לדוגמא והמחשה, רב שלמד בישיבה גבוהה ורב שלמד בישיבת הסדר ורב שלמד במכינה לא יגידו שם של אותה ישיבה שעונה תחת הקטגוריה "לימוד רציני" "חברתיות" "עיון" "בקיאות" וכ"ו
תודה!
תשובה
שלום
סליחה על העיכוב במתן התשובה.
הרב הטוב ביותר לתת מענה והדרכה לתלמיד הוא הרב שמכיר את התלמיד, את אישיותו את שאיפותיו ואת סגנון חייו.
זכית שיש לך רב כזה!
אינני רואה טעם לחפש ייעוץ ממקום או מרב אחר שלא מכיר אותך.
בנוסף לייעוץ מהרב שלך אתה כמובן עושה שבו"ש ובודק בעצמך האם הישיבה מתאימה עבורך.
הנוסחה להצלחה ולמציאת מקום מתאים ללימוד תורה היא: הדרכה והכוונה נכונה + בדיקה אישית של המקום + תפילה לסייעתא דשמיא.
ברכה והצלחה בכל ישיבה שתבחר ללמוד, שהקב"ה יאיר את דרכך!
יום טוב
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר
























