• שאלות אקטואליות

הגומל על קטיושה

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אב תשס"ו
שאלה
אני גר בטבריה, ולא מזמן (לפני שבוע) היתה נפילות קטיושה בשבת אחת ואחת מהם היתה ממש קרובה לבית שלי עד כדי כך שהבית שלי ניפגע מרסיסים ומההדף נשברו חלונות. האם אני צריך לומר הגומל, וכן מאיזה מרחק שנופל הטיל צריך לומר הגומל? וכן, מפיקוד העורף אומרים לנו כל הזמן להישאר בממ"ד, ולהצאת רק לצרכים דחופים, האם תפילה במניין נחשבת צורך דחוף וניתן לצאת או להתפלל ביחידות בבית?
תשובה
תברך הגומל כשהסכנה תחלוף. תפילה בציבור היא צורך דחוף לא פחות ממכולת. מומלץ להתפלל במרחב מוגן.