• איך ומה להחליט?

רוצה להתחתן עם חרדי...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ג אב תשס"ו
שאלה
חזרתי בתשובה לפני 8 חודשים ברוך השם. הכרתי בחור בגילי חרדי ואנחנו בקשר כבר 4 חודשים ואני מאוד רוצה להתחתן אך יש לי בעיה עם משפחתי כי הם חילוניים לצערי. אני יודעת שהורי חברי החרדי לא יקבלו את זה בעין יפה אך לנו טוב מאוד ביחד. מה עלי לעשות, לעזוב אותו ולהמשיך הלאה עם כל הצער, או להחליט שמתחתנים עם כל הצער של הוריו?
תשובה
אם הבחור רציני ורוצה בך והוא יכול לעמוד נגד ההתנגדות של הוריו ולהתחתן איתך וכמובן את משוכנעת שהוא טוב, אל תעזבי את הקשר, ובמשך הזמן אם את תהיי רצינית מבחינה דתית ההורים שלו יקבלו אותך וככל שתיהי יותר חזקה מבחינה דתית כך יותר ישמחו בך. אבל אם הבחור לא יכול לעמוד נגד ההתנגדות של הוריו אין טעם להמשיך את הקשר.