שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות

כשרות ברוקולי במקסיקו

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ד אלול תשס"ו
שאלה
תמיד שמעתי שיש בעיה עם כשרות של הברוקולי והכרובית שיש בהם תולעים. בשבוע שעבר נסעתי למקסיקו ובדקתי שלושה מפעלים של ברוקולי וכרובית, ולא נמצא שום תולעת או חרק כי הם משתמשים ב-25 חומרים כימקליים לריסוס, והברוקלי עובר שטיפה והדחה שלוש פעמים, ועובר ההרתחה ובישול ויוצא להקפאה. האם זה מספיק כדי שיהיה כשר?
תשובה
על פניו נראה שזה בסדר, אולם יש לשאול משגיח כשרות מוסמך הנמצא במפעל ורואה את התהליכים שהזכרת.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il