• שבת ומועדים
  • ארבעת המינים

מחיר ארבעת המינים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו אלול תשס"ו
שאלה
כמה כסף ראוי להשקיע בקניית ארבעת המינים, האם להשקיע באתרוג מהודר מאוד?
תשובה
קשה לענות על שאלה זו באופן חד משמעי. זה תלוי בעיקר ביכולתו של האדם, ומי שבר-הכי ודאי שצריך לקנות ארבעת המינים מהודרים. אמנם, יש לדעת שאם מחיר אתרוג כשר הוא לדוגמא, 60 ש"ח, אין חובה לקנות אתרוג מהודר ב-200 ש"ח, אפילו מי שיש לו את האמצעים לכך. בנוסף, אם מישהו כבר קנה אתרוג וכעת הוא רואה אתרוג יותר מהודר, הוא אינו חייב לרכוש את המהודר.