• מיסים וחוקי המדינה

מס הכנסה על עבודה חד פעמית

הרה"ג דוב ליאור

י"ז מרחשון תשס"ז
שאלה
אני עובד הי-טק, בזמן האחרון פנו אלי שני גורמים שונים בבקשה לבצע בשבילם עבודה חד פעמית, אחד מהם הוא חבר שביקש לעשות בשבילו עבודה שלקחה לי 6 שעות והוא רוצה לשלם לי במזומן, והשניה עבודה שלקחה לי גם 6 שעות והבחור רוצה לשלם לי בתלוש משכורת. 1. האם צריך לדווח על העבודה הראשונה לחבר, או שבגלל שזה חבר וזה סכום לא גדול אין צורך? 2. כדי שהמעסיק השני ישלם לי בתלוש אני חייב להודיע למעסיק שלי שאני עובד בעבודה נוספת, ולמרות שאני חושב שלא תהיה לו בעיה עדיין הוא יכול לראות את זה בעין לא יפה, האם ישנה אפשרות להעביר את הסכום למשהו אחר? (לדוגמא אשתי), אבל אז תשלום המס יהיה פחות מאשר הוא יעביר אלי. 3. איפה הגבול בנושא דיווח למס הכנסה, לשיעורים פרטיים לא הייתי מדווח, אז האם פה שזו היתה עבודה קטנה של כמה שעות בבית, צריך?
תשובה
1. בדרך-כלל עבודות הקשורות להיי-טק הן עבודות בסכומים גדולים, ולכן יש לדווח על כך למס-הכנסה, גם אם זה לא בסכום הרגיל אותו אתה מקבל על עבודה כזאת. 2. אין לרשום זאת על שם אישתך. 3. קשה להגדיר את הגבול בזה, וידוע שעל עבודות קטנות, כגון: שטיפת ריצפה חד פעמית, אין מס-הכנסה מקפיד.