• שאלות כלליות

שירה ותנועה לקשישים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ג טבת תשס"ז
שאלה
אני מחפשת עבודה כמפעילה מוסיקלית לקשישים, הפעילות כוללת תנועה ושירה. ישנם קשישים דימנטים חולי אלצהיימר, וישנם קשישים שפויים. האם במקרה של עבודה עם קשישים יש הגבלות הלכתיות של צניעות, בנושא זה של שירה ותנועה, האם הדבר נחשב כצורך רפואי והאם יש מקום לחילוק מפני מצבו של הקשיש? שאלנו רב במקום מגורינו, והרב אמר שאצל קשישים, לא שייך הרהור עבירה, וע"כ אפשר לעבוד עם קשישים בשירה ותנועה. אודה כי התשובה התמיהה אותי, וברצוני לשאול לדעת הרב?
תשובה
להגיד הוראה גורפת בנושא זה יהי לא אחראי, אבל אם הם במצב שלא שייך הרהור, כלומר: שהם זקנים לגמרי, מותר. וגם אם יש שם עוד זקנים במצב יותר טוב, לא נראה לי שצריך להחמיר עד כדי כך.