- הלכה
- לימודים אקדמאיים
מקור היסטורי מהימן?
שאלה
אני לומדת באוניברסיטת בר אילן במחלקה ללימודי א"י, יש הרבה מרצים שאומרים דברים שמתוך ידיעותי הדלות בנושאים מתוך השקפת היהדות אני יודעת שהם לא נכונים. האם יש מקור היסטורי מהימן שאוכל לקרוא בו ולהבין את ההיסטוריה כפי שהתרחשה באמת לפי מקורותינו? אני מרגישה שהם מצליחים לסלף במוח רוב הסטודנטים דברים בסיסיים ביהדותם וכך אנו יוצאים לעולם עם השקפה היסטורית מעוותת!
תשובה
מצער שאין באקדמיה בכלל ובבר אילן בפרט, קורס חובה לביקורת המדע בעיקר במדעי הרוח.
ידוע ומפורסם לכל שפעמים לא מעטות הדעות הקדומות מנחות את המדעים האלו והדיסצפלינה שלהם מאפשרת מראש גם בניין קלפים על כרעי תרנגולת. גם תיזה חסרת בסיס יכולה להיחשב כ"מדעית" ועובדה היא שזה סותר מה שאחר בונה וחוזר חלילה.
כל אחד נשען על עובדה אחרת בונה עליה תילי תילים של השערות פורחות באויר. מעטים הם המשקללים את כל העובדות באובייקטיביות. הבעיה היא שכל בעל השערה חדשה משוכנע גם שהוא הצודק והאמיתי ומבטל את האחרים כעפרא דארעא. אך הבאים אחריו יגמלו לו באותה מידה. על דאטפך אטפוך וסוף מטייפייך יטויפון. התייחסי לכל התיאוריות הללו באמת מידה מתאימה.
חוששת מהאווירה באוניברסיטה
הרב יואב חנניה אוקנין | ג אדר א' תשפ"ב
לימודי טוענת רבנית
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | י"ד אדר א' תשס"ג

"שחזור" מבחני אוניברסיטה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ז כסלו תשס"ז

בחירת מקום לימוד
הרה"ג דוב ליאור | ב תמוז תשס"ט

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

חתונה במסעדה פתוחה בשבת
ט"ז אב תשס"ב

חלום ומשמעותו
י"ד אב תשס"ב

הטבלת אולר
כ"ב אב תשס"ב

הליכה לקולנוע
ב אב תשס"ב
גריסי פנינה בפסח
הרבנות הראשית לישראל | י"א ניסן תשע"ג

מאכלים כשרים לפסח
מכון התורה והארץ | ד ניסן תשע"א

הכשרת סיר הנינג'ה לפסח
הרב נועם דביר מייזלס | ד ניסן תשפ"ב
