• שאלות כלליות

לבוש לבן על פי הקבלה

הרב דוד חי הכהן

א אייר תשס"ז
שאלה
האם יש מקור בקבלה ללבוש חולצה לבנה, והאם האר"י הקדוש לבש כך? וכן לגביי שני כיסויי ראש או כובע, והאם שתי כיפות נחשב שני כיסויי ראש?
תשובה
נזכר שבשבת וימים טובים טוב ללבוש בגדים בהירים ולא כהים. יש להניח שהאר"י הקדוש זיע"א נהג כך כי כך לימד. ראוי לחבוש שני כיסויי ראש בזמן שהאדם עולה לתורה לכבוד התורה ואם אפשר גם בזמן תפילת העמידה. ואם אדם מכסה את ראשו בטלית בעלייה לתורה או בתפילה זה נחשב לכיסוי שני. נראה ששתי כיפות שהאחת לא גדולה ומכובדת מחברתה אין בזה שני כיסויים.