• כבוד התפילין, כיסויו וצביעתו

נפילת תפילין

הרב רואי מרגלית

י"ז אייר תשס"ג
שאלה
נפלו לי תפילין בכיסן על הריצפה. האם זהו נחשב לביזוי תפילין? כיצד עלי לכפר עליו? האם נטילת החלטה על עצמי לעשות משהו מיוחד כגון תרומת כסף לנזקקים או הנחת תפילין לאנשים חילוניים שאני מכיר תהיה מספקת לכפר על כך?
תשובה
כשתפילין נופלים לרצפה כמות שהם בלי הבית (הקופסא) שלהם, נהגו לצום יום אחד לכפר על כך, אך אם נפלו עם הבית נהגו לפדות בצדקה לעניים. אך בזמננו שירדה חולשה לעולם, אם לאדם קשה להתענות, או שהוא שכיר או שהוא מלמד או לומד תורה והצום יפגע בריכוזו וביכולתו עדיף שיתענה תענית דיבור ויפדה בצדקה בכל מקרה. הרב רואי מרגלית