- הלכה
- אכילה מחוץ לבית
שאלה
האם מותר לאכול בחוץ לארץ ציפ’ס במסעדה לא כשרה, כשהציפ’ס מוכן בפס יצור מיוחד והשמן הינו שמן צמחי? כנ"ל האם אפשר לאכול דג כשר במסעדה לא כשרה, כשאני אניח את הדג ללא תיבול בנייר כסף על רשת הגחלים, ואוכל בכלים חד פעמיים?
תשובה
א. צריך לבדוק אם המטגנות של הצ'יפס מיועדות לצ'יפס בלבד. במידה ולא, לא ניתן לאכול שם כלל.
ב. יש לבדוק האם הכף שמשמשת להוצאת הצ'יפס לא משמשת לשאר בישולים (בשרים וכד') וכן לגבי הסכין שהשתמשו בה לקילוף.
ג. יש לוודא שאין חשש של בישולי נכרים בצ'יפס ועל כן הנחת האוכל צריכה להתבצע על ידי ישראל לדעת מרן. לדעת הרמ"א מספיק בהדלקת האש על ידי ישראל.
ד. יש לבדוק מהי כשרות השמן, כמובן.
ה. יש להקפיד להשתמש בכלים חד פעמיים.
כנ"ל לגבי הדג.
בארץ ישראל, חס לו מזרעו של אברהם להכנס למקום ללא כשרות, ולו משום מראית עין.