ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אוכל בחוץ לארץ | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג סיון תשס"ג

אוכל בחוץ לארץ


הרב יוסף דהאן

שאלה:
האם מותר לאכול בחוץ לארץ ציפ’ס במסעדה לא כשרה, כשהציפ’ס מוכן בפס יצור מיוחד והשמן הינו שמן צמחי? כנ"ל האם אפשר לאכול דג כשר במסעדה לא כשרה, כשאני אניח את הדג ללא תיבול בנייר כסף על רשת הגחלים, ואוכל בכלים חד פעמיים?

תשובה:
א. צריך לבדוק אם המטגנות של הצ'יפס מיועדות לצ'יפס בלבד. במידה ולא, לא ניתן לאכול שם כלל.
ב. יש לבדוק האם הכף שמשמשת להוצאת הצ'יפס לא משמשת לשאר בישולים (בשרים וכד') וכן לגבי הסכין שהשתמשו בה לקילוף.
ג. יש לוודא שאין חשש של בישולי נכרים בצ'יפס ועל כן הנחת האוכל צריכה להתבצע על ידי ישראל לדעת מרן. לדעת הרמ"א מספיק בהדלקת האש על ידי ישראל.
ד. יש לבדוק מהי כשרות השמן, כמובן.
ה. יש להקפיד להשתמש בכלים חד פעמיים.

כנ"ל לגבי הדג.

בארץ ישראל, חס לו מזרעו של אברהם להכנס למקום ללא כשרות, ולו משום מראית עין.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il