- הלכה
- סוגי הכשרים
כשרות רבנויות לבשר
שאלה
מה צריך לבדוק בכשרות של רבנויות לבשר?
תשובה
כל מקום לגופו.
א. יש לבדוק את שם הרב נותן הכשרות (ואין הדבר חסוי אלא בהישג יד) ובמידה ששמו אינו ברור אין לצרוך מוצר זה כלל.
ב. יש לבדוק עם הרב כיצד הוא מגדיר את כשרותו. בשיחה עם רבנים נותני כשרות מתוקף תפקידם כרבני המקום וע"י מספר שאלות כגון סדרי ההשגחה ושמות המשגיחים יתברר לך שהרב עצמו יטען הרבה פעמים שאין הכשרות מיועדת לכל אחד.
יודע אני שהדבר יראה קשה אולם ידידי, אלו פני הדברים. אשר על כן יש לבדוק את טיב כשרותו של כל מוצר ומוצר. שאלתי ת"ח אחד מדוע אינו מקים מחלקת מהדרין בעירו וענה לי "כשאקים מחלקת מהדרין- אזי מהדרין תהיה בכשרות רגילה והכשרות שתיקרא רגילה לא תהיה כשרות כלל". חושבני שבעצם תשובתו ביאר היטב את הקושי הרב שעומד לנגד רב העיר שבתוקף תפקידו הינו מחויב בנתינת כשרות.
לתשובת הרבנות הראשית לישראל.
לתשובת הרב שמואל אליהו והדרכת הרב מרדכי אליהו שליט"א.
כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ח אלול תשפ"ב
כשרות
הרבנות הראשית לישראל | כ"א אב תשע"ז

הכשר בשר בהכשר רבנות (כללית) לספרדים
הרב דוד חי הכהן | כ"ב אייר תשע"ה

כשרות בעל האש
הרב דוד חי הכהן | ה אלול תשפ"ב

הרב יוסף דהאן

הכשרת כבד בתנור
ד סיון תשס"ב

תוקפה ההלכתי של תעודת כשרות
י"ט אדר תשס"ב

מדיח כלים בפסח
י"א ניסן תשס"ב

טבילת כלים
י"א ניסן תשס"ב
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז
ברכה על פירות יבשים
הרב פרופ' נריה גוטל | י"ד שבט תשע"ט
ברכה על פירות יבשים
הרב פרופ' נריה גוטל | י"ד שבט תשע"ט
שתיית יין כתקיעת שופר
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג

גניבה וגזילה
הרב יהודה אודסר | י"ד שבט תשפ"ג
