• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

איסוף דם טבורי בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א אלול תשס"ז
שאלה
ראיתי כי הרב השיב שאין בעיה הלכתית באיסוף דם לבנק דם טבורי בימות החול אך אסור לעשות כן בשבת. ורציתי לדעת מדוע חל איסור לאסוף דם טבורי ביום השבת?
תשובה
בשבת הדבר כרוך בחילולי שבת רבים. גם אם עצם האיסוף אינו מלאכה (הדבר טעון עדיין בירור יסודי) אך הקשירה, הכיתוב, הפעלת מכשירים שונים הדלקת חשמל וכדו' כל אלו אסורים בשבת. והרי לא מדובר בפיקוח נפש ישיר אלא רק באיחסון דם טבורי למקרה שיתעורר צורך להשתמש בו בהמשך החיים.