• שאלות כלליות

מצב משפחתי מורכב בראש השנה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ד תשרי תשס"ח
שאלה
הנני בן 24 ויש לי אחות ושני אחים קטנים ממני. הוריי בהליכי גירושין וחיים תחת אותה קורת גג, ביחד אך לחוד, והילדים בקו האש. אציין כי אינני גר עם ההורים אלא עצמאי לחלוטין. לאבי יש אח חולה נפש שנמצא לבדו וגר לבדו. לקראת החגים אמי אמרה לאבי כי הוא יכול לעשות איתנו את החג אם ירצה, אך ללא נוכחות אחיו. לכאורה זה הדבר נשמע אכזרי אך אציין כי בחגים שעברו, כאשר דודי עשה איתנו את החג, המצב היה בכי רע והשפיע על מהלך כל האירועים בחג, אווירת החג, קדושת החג ויצר חילוקי דעות רבים ומתח. אינני יודע מה לעשות מצד אחד להשלים עם העובדה שאבי לא יהיה איתנו בחג או להתערב ולנסות לשכנע את אימי ואז כולם יסבלו. בבקשה מכבוד הרב, זה מדיר מנוחה מעיניי.
תשובה
עדין אנו לפני חג הסוכות ויש מקום להשיב על שאלתך. אני מבין את רצון אמך ועדיף שאביך יהיה עם המשפחה בלי אחיו בחגים. למרות אי הנעימות כלפי האח החולה.