• להתחיל לקבל הצעות?

פחד מחתונה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א סיון תשס"ג
שאלה
הנני בחור בן 28 ולא מצליח להיות החלטי בקשר לחתונה. א.האם לא מצאתי את הזיווג הנכון בכך שאני כל הזמן מתלבט? ב.אולי אני לא מוכן? ג. אולי פחד ממחויבות? כבוד הרב מה עלי לעשות?
תשובה
האם אתה החלטי בנושאים אחרים בחיים? האם אתה נוהג למשל? אם כן, אין שום מניע השתחליט גם בנושא זה. הוא אומנם כבד ואחראי וחשוב מכל נושא אחר אך גם בו ההחלטה צריכה להינטל. גם לקפוץ לברכה להבדיל קשה אך אח"כ נהנים. אם יש משהי שאתה מכיר ויש צדדים רבים יותר לחיוב מאשר לשלילה ויש גם סיפמטיה כנראה שזהו זיווגך ועליך להחליט בחיוב.