• שאלות כלליות

אמירת "שמע" בשירותים בזמן הפגזה

הרה"ג דוב ליאור

ג מרחשון תשס"ח
שאלה
אני תושב העיר שדרות, שלצערנו כידוע מופגזת מזה כ-7 שנים. כאשר מופעלת אזעקת "צבע אדום" קיים לחץ נפשי וחרדה גבוה, "ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים" ולכן אני אומר תהילים או "שמע ישראל" תוך כדי התכופפות והמתנה לשמיעת ה"בום". בביתי לא קיים חדר מוגן והמקום הכי בטוח הוא השירותים, או השירותים והמקלחת, לעיתים קורה שכאשר אני מתכופף בשירותים וממתין, מתוך לחץ נפשי וחרדה אני אומר "שמע ישראל" ומתפלל לאבינו שבשמיים. אני יודע שאסור להתפלל במקום כמו השירותים, אך דבר זה הוא מעבר לכוחותיי, כאשר קיים חשש כזה, אין מפלט וביטחון אלא בה’ יתברך שמו. האם זה תקין, אם לא, מה לעשות, כיצד לנהוג? ומה גם שזה לא כל כך בשליטתי בשעת לחץ וחרדה.
תשובה
כיון שאתה אנוס, אין מקום לשאלה. אמנם, מקלחת עדיפה על שירותים.