• יחוד

איסור יחוד במעלית

הרב רואי מרגלית

ג תמוז תשס"ג
שאלה
בספר הלכות יחוד (של הוצאת בני תורה) הובא שזמן איסור ייחוד הוא 3 דקות. אך מהרמב"ם והשו"ע משמע שהשיעור הוא "כדי לצלות ביצה ולגומעה". בישלתי ביצה (לא צליתי אותה משום שצליה גורמת להתפוצצותה) והזמן עמד על 12 דקות. מהו משך הזמן להלכה?
תשובה
פוסקי זמננו אכן התקשו לתת זמן בדקות. הגר"ע יוסף הביא לגבי שהיה במעלית לא יותר משלש דקות ושמעתי בשם הגר"מ אליהו חמש דקות. הסיבה להתלבטות הוא מה צריך לכלול זמן היחוד, האם גם דברי ריצוי והורדת בגדים או רק המעשה עצמו. כמו כן, הצליה תלויה בגובה הלהבה וסוג האילפס (כך שמעתי מהגר"מ אליהו). וכיון שלא ידעו לשער את כל הדברים החמירו לזמן מינימלי ביותר. הרב רואי מרגלית.