• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

חיווי במצלמות בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ט מרחשון תשס"ח
שאלה
הרב נשאל האם יש בעיה ללכת לכותל בשבת. הרי יש המון מצלמות במעגל סגור באזור הרובע היהודי ובעקבות כך המצולם מופיע במסוף על גבי המסך. האם יש בעיה הלכתית בעניין,והשיב כי מכיוון שהמצלמה בין כה וכה מצלמת אז מותר. אוסיף ואשאל כי במסכים שרואים את הצילומים, יש חיווי כל פעם שאדם עובר במצלמה מסויימת, נדלק חיווי במסך שמראה שיש תנועה במצלמה ספציפית, האם עדיין תשובת הרב תשאר במקומה, או מכיוון שכל פעם שעוברים יש חיווי במסך אז אסור לעבור שם?
תשובה
אם נדלק "לד" זהו שום דבר, אך אם זו נורה וההולך יודע שנורה נדלקת, יש בעיה. בכל אופן, מקובל בירושלים שהולכים לכותל.