ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה כשרות רגילה לעומת מהדרין

הכשר רבנות - לכתחילה או בדיעבד?

שאלה
האם הכשר של רבנות על מוצר הוא לכתחילה, או שיש להעדיף מוצר זהה עם "כשרות מהודרת" (בד"ץ)? האם יש הבדל בין מוצרים שונים (בשרי/חלבי)? האם מוצר שיש בו חלב עכו"ם, תמיד יציינו זאת על האריזה? לפני זמן מה שמעתי (אם אינני טועה) מהרב יעקב סבג שיש רבנויות עם מחסור בכח אדם, ולכן הכשרות שם אינה מספיק טובה. אם הדבר נכון, כיצד ניתן לברר על אילו רבנויות לא ניתן לסמוך?
תשובה
אין הבדל מהותי בין הכשרויות. לא בכל מוצר יש עדיפות להכשר שונה משל הרבנות. הרבנות מכשירה לפי כללי ההלכה שבשו"ע אלא שיש מוצרים בהם גוף אחר מחמיר יותר. מי שרוצה להחמיר מן הראוי שילמד את הנושא ויחליט אם להחמיר בכלל. לא עם הארץ חסיד ולא כל אחד חייב להדר בכל חומרא. אמנם באופן כללי רצוי שאדם יהדר במצוות, אולם גם בהידור יש כללים מתי להדר ואיך להדר. עיקר ההידורים מתבטאים במוצרי בשר. אולם כל פרט טעון ידיעה. יש נוהגים להדר גם בחלב מתוצרת חוץ (חלב נוכרים). הדבר מצויין על המוצר. אינני ניזון משמועות ועד כמה שידוע לי אם אי אפשר להכשיר בגלל מחסור בכוח אדם מורידים את ההכשר בכלל ולא מכשילים את הציבור בדברים אסורים. עוד בנושא זה.
עוד בנושא כשרות רגילה לעומת מהדרין

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il