• בגינה ובשדה

הפקרת פירות שביעית

מכון התורה והארץ

כ כסלו תשס"ח
שאלה
בגינתי ישנם מספר עצי פרי, העצים נמצאים בחצר הבית שהינה מגודרת ומוקפת חומה ושער. הבנתי שיש להפקיר את הפירות אולם היו מספר נסיונות של אנשים מפוקפקים להיכנס לחצר ופעם אחת שהשארנו את השער פתוח מישהו נכנס ופרץ לבית. אינני יכול להשאיר את השער פתוח מסיבה בטיחותית (כמו כן, יש לי ילדים קטנים בבית) ובנוסף לכך אני עובד כ-12 שעות ביום כך שאיני יכול לפתוח ולהשגיח. אם כן, כיצד אוכל לעמוד בדרישת ההלכה להפקיר את הפירות?
תשובה
בשעה שיניבו העצים תתלה שלט שהכניסה מותרת בין השעות עד השעות, ואז יוכלו לקחת, ויהא בזה גדר של הפקר. אדם לא צריך להסתכן על מנת לקיים מצוות הפקר. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי