• בגינה ובשדה

פטריה יוגית מחלב, כשרה?

מכון התורה והארץ

כ"ה אדר ב' תשע"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב! הפטריה היוגית שדיברו עליה היא לא פטריה רגילה ואינה נראית כפטריה רגילה (אין לי מושג למה קוראים לה פטריה) זה גודל בתוך החלב ולאחר שבועיים בערך היא מכפילה את גודלה ולעומת זאת אם ישימו אותה במים או בכל משקה אחר היא תמות/תנבול השאלה היא האם יספיק לשטוף אותה במים כיוון שהיא עשויה אולי מחלב שאינו כשר אז גופה אינו כשר ?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' כנראה שצריך לבדוק את הנושא שוב בראיית עיניים וכן בידע מדעי מספק (אם תוכל להמציא ידע מדעי אשמח). על כן אם לא ברור שהחלב כשר נראה שעדיף לא לאכול את הפטרייה הזאת עד שיתבררו הפרטים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ