• ברית

ברית מילה מוקדמת

הרב דוד חי הכהן

כ"ב תמוז תשס"ג
שאלה
האם מילת ילד ביום השני לחייו כשרה (המילה נעשתה בברכה)? מי במקרים כאלה עושה הטפת דם ברית? מוהל? רופא? רב? אבא?
תשובה
מדברי הגמרא במסכת שבת משמע שיש אפשרות של מילה אפילו ביום הראשון, והיא כשרה אם נעשתה לשם מצוה (כמו מילת בן שפחה כנענית). ומכאן יש ללמוד שבדיעבד אם נעשתה מילה ביום השני היא כשרה. מה שנוגע להטפת דם ברית כדאי לברר אצל גדולי הפוסקים אם סיפור כל פרטי המעשה שהיה כי יתכן ואין צורך כלל בהטפת דם ברית אם המילה נעשתה כדינה. ובכל אופן ראוי שהטפת דם הברית, אם יש צורך, תעשה על ידי מוהל ולא על ידי אחרים.