• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

הליכה לים בבין המצרים

הרב רואי מרגלית

ה אב תשס"ג
שאלה
האם מותר ללכת לים בבין המצרים או שזה אסור? האם שייך בזה חמירא סכנתא מאיסורא?
תשובה
אין איסור ללכת לים בבין המצרים, מלבד תשעת הימים לאשכנזים ושבוע שחל בו לספרדים. אך כיון שימים אלו ימים של סכנה נכון להימנע מלעשות דברים שיש חשש להיפגע מהם למרות שעושים אותם כל השנה והם דברים שגרתיים (לדוגמא: כתבו הפוסקים שלא להכות התינוקות בימים אלו). ולכן ראוי למעט בדברים אלו כגון: טיולים ורחצה בים, אך לא אמרינן בזה "חמירא סכנתא מאיסורא". הרב רואי מרגלית.