• תפילת נשים

ברכה עם שם ה' לנשים

הרב שמואל אליהו

ג סיון תשס"ח
שאלה
אני נוהגת כמנהגי הספרדים, ואני יודעת שהרב עובדיה יוסף פוסק שנשים ספרדיות יברכו ללא שם ומלכות לגבי הברכות שבתפילה. קשה לי מאד להתפלל באופן זה שאני מדלגת על שם ה’. האם מותר לי להזכיר שם ומלכות או שזה ממש ברכות לבטלה וזה אסור לגמרי? רב מסוים אמר לי, שאם אני מתפללת את התפילה באופן קבוע, כגון: שחרית, זה מותר אבל אם רק לפעמים, כגון: ערבית אז אסור.
תשובה
מנהג הספרדים מדורי דורות לא כמו המנהג שהרב עובדיה מזכיר, דהיינו, שנהגו להתפלל כל התפילה כסדרה. כך הראשון לציון הרב מרדכי אליהו פוסק, כך נהגו בבית הרב בן איש חי וכך נהגו נשים ספרדיות במשך דורי דורות.