• היחס ל'חילונים' ולרפורמים

שבת אצל משפחה קונסרבטיבית בחו"ל

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג סיון תשס"ח
שאלה
אני וחבר נוסף יוצאים לטיול קצר בארה"ב, במהלך הטיול נשהה שבת אחת בחו"ל. ניסינו במשך הרבה זמן למצוא משפחה אורתודוכסית להתארח אצלה בשבת ולא מצאנו (אפילו לא דרך חב"ד המקומי-הם אמרו שיש להם עומס באותה שבת למצוא להרבה אורחים מקום), נודע לי על אפשרות להיות שבת אצל משפחה שהיא בין אורתודוכסית לקונסרבטיבית, לטענתם הם שומרים שבת וכשרות. בהנחה שלא תהיה ברירה: 1. האם מותר להתארח אצלהם? 2. במידה ובדיעבד מותר, האם זה עדיף ע"פ לשכור חדר במלון של גויים ולנסות לארגן סעודה ממצרכים כשרים מהמכולת?
תשובה
אם אתם בטוחים שהם שומרים כשרות ושבת כהלכה אתם יכולים להתארח אצלם, אם אינכם בטוחים עדיף שתישארו במלון ותאכלו אוכל כשר קר.