• תורה, מחשבה ומוסר
  • מצוות הלימוד

לימוד תורה יומי

הרה"ג דוב ליאור

א תמוז תשס"ח
שאלה
ברצוני בבקשה לשאול את הרב שאלה על הלכה שראיתי בספר חיי אדם (הלכות תלמוד תורה כלל י', ג) : חייב אדם ללמוד בכל יום תורה שבכתב שהוא תנ"ך ובמשנה וגמרא ופוסקים). האם לימוד האגדות שבעין יעקב מוציא ידי חובת לימוד גמרא, והאם לימוד פירוש תורה שבכתב (רש"י על חומש) מוציא ידי חובת לימוד משנה?
תשובה
אם לומד חומש ורש"י, רש"י בדרך כלל מפרש על פי חז"ל וזוהי תורה שבעל פה. התוספות במסכת קידושין אומרים לגבי אדם שלומד גמרא, שיש לו הכל, תורה, משנה וגמרא.