• ארועים מעורבים

ללכת לארוע כשרונות מעורב

הרב שלום אילוז

כ"ט סיון תשס"ח
שאלה
בישובינו יש ארוע מוסיקלי פעם בשנה, בו משתתפים כשרונות מהישוב. גם בני משתתפים בו, והדבר חשוב לנו חינוכית, בעיקר עבור בננו שהוא לקוי מאוד וכשרונו כמעט היחידי הוא שירה. בעינינו זה לו הצלת נפשות מבחינה רגשית. אמנם אין שם שירת נשים, אך יש נגינת נשים שלבושות צנוע, גם הישיבה של הקהל שהוא פסיבי מעורבת, משפחות משפחות, חבורות חבורות. אני הנני בן תורה ב"ה וגם לא הייתי הולך לארוע מסוג זה אילולי העניין של בני המוזכר, האם להמשיך וללכת לארוע זה לאור הדברים שכתבתי? אם אפשר שהפסיקה לשאלה הנ"ל תהיה לפי פסקיו של הרב עובדיה יוסף.
תשובה
אינני יודע ע"פ פסיקה של הרב עובדיה בנסיבות אלו שהזכרתה אך לעניות דעתי כיון שיש צורך גדול לבנך בדבר זה מותר, ותשתדל לשבת בחברת גברים ולא נשים.