ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה הפרדת הכלים

כיור אחד במטבח

רבנים שוניםכ"ט סיון תשס"ח
1578
שאלה
האם ישנה חובה לכתחילה לרכוש/לבנות מטבח עם שני כיורים אחד לחלבי ואחד לבשרי, האם כיור אחד הוא דיעבד? אצלנו בבית יש כיור אחד המשמש לחלבי ובשרי. מהן החסרונות העלולים להווצר יחסית לשני כיורים, וכיצד ניתן להתגבר עליהן? האם תוספת של רשת שמוגבהת מעט עוזרת במידה מסויית למשהו? אשמח אם הרב יוכל לתת דגשים לאופן השימוש בכיור אחד לבשרי וחלבי.
תשובה
זה לא חובה אלא פשוט יותר נוח משום שאחרת לא ניתן להכניס לכתחילה כלים חלביים ובשריים לתוך הכיור מחשש שמא יערו עליהם מאכל בשרי או חלבי רותח (בלי לשים לב שהכלים שם) ואז הם יאסרו. רשת לא תפתור את הבעיה הזו. הרב חיים כץ
עוד בנושא הפרדת הכלים

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il