• שבת ומועדים
  • ברירה

מסננת לתה

מכון התורה והארץ

י"א תמוז תשס"ח
שאלה
בעקבות תשובה של הרב יואל פרידמן בדבר שימוש במסננת לתה נענע, שאלתי היא מה לעשות בשבת? שהרי מסננת אסורה, כיצד עלי לשטוף את עלי הנענע.
תשובה
א. הפתרון שהצענו לגבי שימוש בנענע שיש בה חשש של הימצאות חרקים הוא פתרון לימי השבוע. כאמור אפשר לבשל את הנענע ואח"כ לשים צמר גפן על מסננת ולסנן את הנוזל, באופן כזה שאם יש חרקים הם ישארו על הצמר גפן. ב. בשבת יש בעיה של בורר ולכן בוודאי שעדיף להכין את התה נענע מערב שבת, כלומר, לבשלו ולסנן אותו לפני שבת. ג. עם זאת, בדיעבד, אם לא הכינו את התה בערב שבת, יש פוסקים המתירים לעשות את הפעולה הנ"ל גם בשבת, שכן לא ברור שיש חרקים על הנענע ולכן זהו ספק פסיק רישיה והט"ז מקל בכך. בברכת התורה והארץ, הרב יואל פרידמן