• פת, חלב, יין ובישולי גויים

חלב נוכרי

הרב בנימין במברגר

ה אלול תשס"ח
שאלה
קראתי המון על חלב נוכרי אך עדיין לא ברור לי מהו, האם זה חלב מבהמה טהורה שנוכרי חלב אותה ויתכן כי חלב בשבת או חלב שיש עליו ספק מהו מקורו ויתכן כי הוא מחיה טמאה כמו חזיר או גמל? אשמח לקבל הסבר מה ההגדרה של החלב הזה. מה נאמר לגבי עניין זה בתורה בלבד - כי הבנתי שברבנן יש מחלוקת.
תשובה
מהתורה מותר לשתות חלב בהמה טהורה של גוי אבל חכמים שחששו לעירבוב החלב על ידי הגויים גזרו לאסור חלב של נכרי. החשש בחלב נוכרי הוא שיערבבו בו חלב בהמה טמאה, כלומר, מדובר על חלב פרה או כבשים אלא שהגויים מערבים בו חלב בהמה טמאה שהוא יותר זול. אם יהודי רואה את הגוי חולב את הפרה ולוקח מיד את החלב מותר לשתות את החלב.