• שבת בצבא

כוננות בשבת בצבא

הרה"ג דוב ליאור

ו תשרי תשס"ט
שאלה
אני משרת ביישוב יהודי ואני מעוניין בשבתות להתארח בסעודות השבת אצל משפחות מהיישוב. הבעיה היא שאני בכוננות ועלי לקחת עימי פלאפון או מכשיר קשר. האם עדיף להשאר לאכול במוצב ולא לקחת עימי את המכשירים הללו או בגלל עונג שבת אני יכול לאכול אצל תושבי היישוב ולקחת את אחד המכשירים?
תשובה
אם אתה שואל מצד מוקצה והכל מדובר בתוך העירוב, אזי הפלאפון כיון שאתה לא מטלטל אותו בידיים אלא הוא נמצא עליך בכיס וכדומה וגם זה התיפקוד הביטחוני שלך מותר לך לטלטלו, אבל זה דווקא אם אין בעיה של עירוב.