שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

חובת הכשרת לבבות על אש גלויה?

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ג כסלו תשס"ט
שאלה
אני מכשירה לבבות ע"י פתיחה וניקוי, וכן ע"י צלייה על גבי אש. האם אפשר להכשיר באמצעות טוסטר אובן על גבי רשת ואח"כ לבשל או שזה בעצם כבר בישול ולא הכשר וחובה רק על גבי אש גלויה כמו בכבד? אגב, בסטקיות, לא שמתי לב שמכשירים קודם על אש גלויה ואח"כ מבשלים ביחד ל"מעורב", ומה שראיתי ששופכים הכל על פלטה חשמלית ומבשלים.
תשובה
לבבות אפשר להכשיר על ידי פתיחת הלב והוצאת הדם שבעין ולמלוח אותו ואחר כך אפשר לבשל אותם. אם רוצים לצלות אפשר כמו כבד על ידי חום התנור שמפליט את הדם ולכן אפשר גם לצלות את הלב בתנור על גבי רשת (כמו כבד). מליחה של כל העוף לא מועילה ללב מאחר ושם יש דם ממש. יכול להיות שבסטקיות משתמשים בלבבות שכבר הוכשרו על ידי מליחה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il