• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

מחצלת עם חוטי ברזל

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו תשרי תשס"ד
שאלה
האם מותר להשתמש במחצלת העשויה קנים כסכך לסוכה? יש לי סכך בו הקנים מחוברים בחוטי ברזל וקלועים זה לזה. אם הברזל פוסל את הסכך? האם אפשר לשים על חצי מהסכך עלי דקל ובחצי השני את המחצלת או שהמחצלת פוסלת את כל הסוכה?
תשובה
לדעת חלק מהפוסקים חוטי הברזל פסולים גם להעמיד את הסכך וכך נוהגים לכתחילה. לא כל הסוכה פסולה עקב כך אלא רק החלק המסוכך בקנים, לפיכך אין לשבת תחתיו. החלק המסוכך כהלכה כשר בתנאי שיש לחלק זה שלוש דפנות כדין.