• במהלך ההריון

ציפורניים שנפלו

הרב רואי מרגלית

כ"ב מרחשון תשס"ד
שאלה
אותי חינכו כי יש להקפיד הקפדה יתרה שלא יפלו ציפורניים על הריצפה כי אשה הרה שדורכת על ציפורן עלולה לסכן את עוברה. בעלי מלגלג ואומר שלא נורא אם נופלת ציפורן על הארץ. האם זה נכון או סתם אמונה תפלה?
תשובה
משנה ברורה סימן ר"ס ס"ק ו': איתא (מובא) בגמ' השורף צפרנים חסיד, קוברן צדיק, זורקן רשע - שמא תעבור עליהן אשה מעוברת ותפיל. גם מובא שם שכוחן להזיק רק במקום שנופלות, ולכן אם נפלו ומיד טאטא אותם לחוץ שוב אינן מזיקות. הרב רואי מרגלית.