ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה קמח, תבלינים וקטניות

ניפוי קמח שיפון

מכון התורה והארץכ"ה מרחשון תשס"ד
2035
שאלה
האם אותם כללים שהזכרתם לגבי ניפוי קמח מלא נכונים גם לגבי קמח שיפון?
תשובה
הדרך הטובה ביותר היא כמו בקמח מלא לקנות קמח מיד תוך 72 שעות מהטחינה ולהכניס את הקמח להקפאה. אם לא - אין דרך לנפות את הקמח הזה כיוון שהוא גס ולכן יש לברור אותו כמו אורז, לשטוח אותו על שולחן ולבדוק שאין חרקים. בברכת התורה והארץ, הרב יואל פרידמן.
עוד בנושא קמח, תבלינים וקטניות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il