- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח שיפון
שאלה
האם אותם כללים שהזכרתם לגבי ניפוי קמח מלא נכונים גם לגבי קמח שיפון?
תשובה
הדרך הטובה ביותר היא כמו בקמח מלא לקנות קמח מיד תוך 72 שעות מהטחינה ולהכניס את הקמח להקפאה. אם לא - אין דרך לנפות את הקמח הזה כיוון שהוא גס ולכן יש לברור אותו כמו אורז, לשטוח אותו על שולחן ולבדוק שאין חרקים.
בברכת התורה והארץ,
הרב יואל פרידמן.

ברירת שיבולת שועל
הרה"ג דוב ליאור | ב שבט תשס"ד

שינוי במציאות החרקים בשעועית
מכון התורה והארץ | י"ז אדר א' תשפ"ב

אופן ברירת עדשים ירוקים
מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תשס"ט

עוד על בדיקת שעועית מש
מכון התורה והארץ | ז אב תשע"ח

מכון התורה והארץ

הברכה על פופקורן
א כסלו תשס"ג

הפרשת תרומות ומעשרות
י"ב תשרי תשס"ג

קציצת עצים לשם עשיית סכך
כ כסלו תשס"ג

הפקר לענין תרומות ומעשרות
י"ד מרחשון תשס"ג

האם אפשר לתקן איסור ריבית
הרב נועם דביר מייזלס | י"ט אייר תשפ"ב
נטילת ידים ללחם בטחינה
הרב דניאל קירש | י"ט אייר תשפ"ב
