- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח שיפון
שאלה
האם אותם כללים שהזכרתם לגבי ניפוי קמח מלא נכונים גם לגבי קמח שיפון?
תשובה
הדרך הטובה ביותר היא כמו בקמח מלא לקנות קמח מיד תוך 72 שעות מהטחינה ולהכניס את הקמח להקפאה. אם לא - אין דרך לנפות את הקמח הזה כיוון שהוא גס ולכן יש לברור אותו כמו אורז, לשטוח אותו על שולחן ולבדוק שאין חרקים.
בברכת התורה והארץ,
הרב יואל פרידמן.

ניפוי קמח מלא
הרב יוסף דהאן | כ אדר ב' תשס"ג

בדיקת עדשים ירוקות קפואות
מכון התורה והארץ | ב אדר תשפ"א

עוד על בדיקת שעועית מש
מכון התורה והארץ | ז אב תשע"ח

אופן ברירת עדשים ירוקים
מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תשס"ט

מכון התורה והארץ

הפקר לענין תרומות ומעשרות
י"ד מרחשון תשס"ג

בדיקת אתרוג בזכוכית מגדלת
י"ב תשרי תשס"ג

תירס קלחים
ג טבת תשס"ג

הפרשת תרומות ומעשרות
י"ב תשרי תשס"ג

תכשיטים ביום הכיפורים
הרב יצחק בן יוסף | ז תשרי תשע"ג
טבילה בים בערב יום כיפור
הרב בנימין במברגר | ה תשרי תש"ע
עליה לקבר בעשרת ימי תשובה
הרב בנימין במברגר | ד תשרי תשס"ט
נעלי ספורט ביום הכיפורים
הרב אליעזר מלמד | כ"ז אלול תשס"ד

זמן סיום מסכת לעילוי נשמת נפטר
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד

הנקה ושאיבה בצום יום כיפור
הרב יצחק בן יוסף | ט תשרי תשפ"ד
לימודים בחול המועד
הרב דניאל קירש | ט תשרי תשפ"ד
