ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

דין בצל וסכין בשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב כסלו תשס"ד

דין בצל וסכין בשרי


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
מי שחתך בצל בסכין בשרי, ואח"כ שם את הבצל עם ירקות אחרים בסיר פרווה לבשלם. האם התבשיל והסיר בשריים? אם טרם התבשל הבצל "הבשרי", האם עליו לחטט בסיר ולהוציא כל הבצל?

תשובה:
תלוי מה זה "סכין בשרי". ההגדרה ההלכתית ל"סכין בשרי" הוא שתחבו את הסכין לתוך כלי ראשון רותח - בשרי. במקרה כזה, אפילו אם עברו 24 שעות, מכיוון שחתכו איתו בצל (שהוא חריף) - הבצל נחשב בשרי.

אך במקרה שהסכין קרוי "בשרי" אך הוא לא נכנס לכלי ראשון רותח, אם אין טעם בשר אין להחמיר ואפשר לאכול את הירקות.

השאלה "סכין ספק חלבית בדבר חריף" נשאלה בהמשך לשאלה זו.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il