שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

דין בצל וסכין בשרי

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ב כסלו תשס"ד
שאלה
מי שחתך בצל בסכין בשרי, ואח"כ שם את הבצל עם ירקות אחרים בסיר פרווה לבשלם. האם התבשיל והסיר בשריים? אם טרם התבשל הבצל "הבשרי", האם עליו לחטט בסיר ולהוציא כל הבצל?
תשובה
תלוי מה זה "סכין בשרי". ההגדרה ההלכתית ל"סכין בשרי" הוא שתחבו את הסכין לתוך כלי ראשון רותח - בשרי. במקרה כזה, אפילו אם עברו 24 שעות, מכיוון שחתכו איתו בצל (שהוא חריף) - הבצל נחשב בשרי. אך במקרה שהסכין קרוי "בשרי" אך הוא לא נכנס לכלי ראשון רותח, אם אין טעם בשר אין להחמיר ואפשר לאכול את הירקות.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il