ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

חמאה ובצל בסיר בשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב אב תשס"ה

חמאה ובצל בסיר בשרי


רבנים שונים

שאלה:
חמאה ובצל (כמות גדולה) טוגנו בסיר בשרי שאינו בן יומו. לאחר מכן הועברה חלק מהתערובת וטוגנה בסיר חלבי. מה דין האוכל? מה דין הסירים? אשמח אם הרב יסביר מדוע.

תשובה:
האוכל אסור כיוון שהסיר הבשרי שאינו בן יומו הופך להיות בן יומו כאשר מטגנים בו בצל (דבר חריף), ואז יוצא שזהו בישול של חלב (חמאה) בסיר בשרי בן יומו. הסיר צריך הכשרה, אם אפשר להכשירו, וכן הסיר החלבי צריך הכשרה, כיוון שבושלה בו תערובת של בשר בחלב.

הרב יאיר פרייליך


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il