- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
615
שאלה
חמאה ובצל (כמות גדולה) טוגנו בסיר בשרי שאינו בן יומו. לאחר מכן הועברה חלק מהתערובת וטוגנה בסיר חלבי. מה דין האוכל? מה דין הסירים? אשמח אם הרב יסביר מדוע.
תשובה
האוכל אסור כיוון שהסיר הבשרי שאינו בן יומו הופך להיות בן יומו כאשר מטגנים בו בצל (דבר חריף), ואז יוצא שזהו בישול של חלב (חמאה) בסיר בשרי בן יומו. הסיר צריך הכשרה, אם אפשר להכשירו, וכן הסיר החלבי צריך הכשרה, כיוון שבושלה בו תערובת של בשר בחלב.
הרב יאיר פרייליך
מגן שולחן מלוח אקרילי (פיברגלס)
הרב יואב חנניה אוקנין | ד ניסן תשפ"ב

הכשרת טוסטר אובן
הרה"ג דוב ליאור | ג טבת תשס"ד
שום בכלי בשרי שהוכנס לכלי חלבי לא בן יומו
הרב בנימין במברגר | ה אדר א' תשפ"ב
