• בבוקר

נטילת ידיים בבוקר

הרב בנימין במברגר

כ"ג אייר תשס"ט
שאלה
אשמח אם תסביר שוב את סדר נטילת ידיים בבוקר. כיום אני קם מהמיטה ומתפנה קודם כל לפניי נטילת הידיים, לאחר מכן אני נוטל ומברך על נטילת ידיים ומיד אומר אשר יצר ואלוקיי נשמה וכו’. האם נכון הדבר?
תשובה
אתה צריך ליטול את ידייך לפני השירותים, שמיד כשאדם קם בבוקר עליו לומר "מודה אני . . .". לאחר מכן הוא צריך ליטול את ידיו שלוש פעמים לסירוגין (ימין, שמאל וחוזר) ואם הוא צריך לשירותים הוא אינו מברך כלל, ולאחר שיצא מהשירותים נוטל ידיו שוב שלוש פעמים לסירוגין ומברך על נטילת ידיים וברכת "אשר יצר" (אם לא ברך כבר). עדיף להסמיך את "אלקי נשמה" לברכת "אשר יצר".