• מיהו יהודי?

יהודי אתיופיה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב סיון תשס"ט
שאלה
א. אמרו לי אנשים שיש בעיות עם הגיור של האנשים שבאו מאתיופיה ודברים כאלה, האם זה נכון או שהם יהודים כמו כולנו? אני אישית מדריך בתנועת הנוער אצל אתיופים ורואה שם אנשים מדהימים וגם צדיקים. ב. האם מותר לאכול אצלם (אומרים שנשכחו הלכות אצל יהודי אתיופיה וכד')? ג. האם לראות בהם כיהודים לכל דבר ועניין?
תשובה
הרבנות הראשית פסקה שהם צריכים גירות לחומרא, כלומר, שהם צריכים לטבול בפני שלושה ולקבל על עצמם תורה ומצוות, כי אצלם לא היתה תורה שבעל פה. צריך לראות כל מקרה לגופו, כי יש כאלה בשנים האחרונות שהסיתו אותם שלא לקבל את הגירות. מי שהתגייר, יש על כך רישום וניתן לבדוק זאת. אין בעייה בגירות שלהם אלא רק צריך לבדוק האם קיבלו גירות או לא. לגבי כשרות - אם אתה יודע שעברו גירות ושומרים שבת וכשרות מותר לאכול אצלם.