• לימודים אקדמאיים

בחירת מקום לימוד

הרה"ג דוב ליאור

ב תמוז תשס"ט
שאלה
אני תלמיד באחד מישיבות ההסדר ולצערי נקלעתי למצב של דוחק פרנסה. לאחר התייעצות עם אחד הרמי"ם התברר, שלאמיתה של תורה אני צריך לצאת ללמוד מקצוע לפרנסה. רציתי לשאול את כבוד הרב, שאני מאוד מעריך אותו אישית, באיזה מקום ללמוד, האם במקום שהוא מעורב בנים ובנות או ללמוד במכון לב? {כמובן שבשני המקומות יש את אותו מקצוע ותעודת גמר רק שמין הסתם השם של המוסד החילוני נחשב יותר}.
תשובה
תלמד במכללה הנפרדת ותקפיד על גדרי הצניעות, גם אם זו תעודה פחות נחשבת. הפרנסה היא מאת הקב"ה.